kyckling och tzatsiki

Ingredienser:
Kyckling file
pommes
gröna sparris
Sås:
lätt cream fresh
gurka
vitlök
Gör så här:
1.  Skär kyckling filerna i bitar
2.  Lägg in pommesen i ugnen ( eller i fretös om ni har det, Dock blir det mer fett av fretös)
3.  stek kycklingen och sparrisen
4.  Blanda ihop tzatsikin
Hoppas de smakar
/ Annie

Räksallad

Sofie ville ha lite tips om mat som inte innehåller så mycket med gräddiga såser osv..
Tänkte bjuda på lite räksallad, nyttigt och gott!!
Ingredienser:
Tomater
gurka
räkor
sparris
majs
kyckling
sallad
feta ost (kan tas bort om man ska vara nyttig)
dressing:
tzatsiki=
light creamfresh
gurka
vitlök
Gör så här:
1. Skär upp allt i bitar
2. Lägg upp det fint på en tallrik
3. Gör tzatsikin genom att lägg i så mkt cream fresh, gurka och vitlök du vill ha och blanda ihop det.
Enkelt snabbt och smidigt
Ännu en sallad med lite andra ingredienser
ingredienser:
Ägg
vinddruvor
tomat
gurka
sallad
kiwi
färska champinjoner
räkor
ost
feta ost
Dressing:
vitlöksås=
Cream fresh light
vitlök
Gör så här :
1. koka äggen
2. stek champinjonerna
3. skiva upp allt hur ni själva vill ha det
4. Lägg upp det fint
Hoppas det smackar :D!
/ Annie

Karlssons frestelse

Tänkte bjuda på ett recept nu som ni vet gillar vissa inte anjovis som är i janssons fresetelse så istället för att göra den frestelsen kommer jag upp med karlssons frestelse som är med köttfärs i. Mycket godare enligt min åsikt..
Ingredienser:
10 -12 st potatis
4 små gullök
2 msk smör
350 gr blandfärs
4 tsk senap
4 msk soja
3-4 dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här :
1. Hacka löken
2. Fräs löken och blandfärsen
3. Krydda med salt och peppar
4. skala potatisen och strimla ner den till små bitar.
5. Blanda ihop vispgräden, senapen och sojan
6. Varva potatisen och köttfärsen i en ugnsäkerform
7. Häll gräddblandningen över potatis och köttfärsblandningen
8. Gräddas i 225 grader i ca. 45 min
Hoppas det smackar..
/Annie

UgnstektLax

Ingredienser för 4 port:
4 laxbitar
Sås:
hollandaise
180 g smör (smält)
3 st äggulor
8 st vitpepparkorn
1 st1 lagerblad
1 st persiljestjälk
1 st liten schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
4 msk torrt vitt vin
Några droppar Worcestershiresås
Några droppar citronsaft
Vitpeppar från kvarn
1 nypa salt
Serveras med:
potatis
Gör så här:
1. Smörj en ugnsäker form
2. lägg laxbitarna i formen och stoppa in den i ugnen på 200 grader i 25 min
Tilllagning av såsen:

1. Koka en reduktion på vitvinvinägern, vattnet, det vita vinet, vitpepparen, lagerbladet, den finhackade schalottenlöken och den finskurna persiljestjälken.

2. Låt det koka ner till halva mängden, sila sedan av.

3. Vispa ner äggulorna i reduktionen över mycket svag värme eller i vattenbad, tills det blir en tjockflytande och luftig sås.

4. Rör sedan med en visp gradvis i det smälta smöret, som bör ha något sånär samma temperatur som äggulorna (ca 60grader). Om temperaturskillnaden är för stor är det risk att såsen skär sig.

5. Smaka av med salt, malen vitpeppar från kvarn, citronsaft och Worcestershiresås.

En annan variant av lax är samma som över fast denna gången lindar man in bacon runt laxen.
Sedan blandar man ihop senapsgratinering och lägger på baconlaxen
senapsgratinering:
50 gr smält smör
ströbröd
senap
citronpeppar
(lite) vatten
Servering till detta:
Potatis och dillsås
Dillsås:
2 dl gräddfil
2 msk lätt majonäs
dill
salt & peppar

Gör så här:
Blanda samman gräddfil, majonäs, finklippt dill (eller andra örtkryddor), Smaka av med salt, peppar
Lax med senapssprödbakning
Som övre använder ni er av senapsgrateneringen.
När ni lagt över grateneringen på laxen ska den va i ugnen på 50 min på 200 grader
Här serveras den till
potatis, vitkål och blomkål
Hoppas det smakar :D
/ Annie

Kasslergryta

Ingredienser för 4pers:
500 gram kassler
1 röd paprika
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk mango oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 purjolök
Gratenering:
riven ost
Serveras med:
Ris och sallad
1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader
2. Skiva sedan kasslerna i skivor. (kan även skivad i mindre skivor en den på bilden då det är lättare att få upp dem vid uppläggningen)
3. Smörj en ungsäker form och lägg kasslerskivorna/bitarna i formen

4. Skär paprikan, purjolöken och morötterna i skivor och strö över dem på kasslern

5. Ta fram en kastrull och blanda i vispgrädden, mjölken, sambal oelek och den pressade vitlöken
6. Låt det kokas upp under OMRÖRNING
7. Häll sedan över blandningen över kasslern
8. Strö över ost
9. Sätt in den i ugnen i 25 min

Sen är den färdig att ätas :) SMACKLIG MÅLTID

Mitt krypin

Välkommen till min matblogg.
Här kommer jag lägga ut lite recept på saker jag gjort för mat och hade tänkt det skulle kunna inspirera er till att pröva på nya rätter.
Varför jag just startade en matblogg är för jag gillar att hitta på nya maträtter.
Har ni någon gång varit med elr är med om att man har ett schema att på måndag är det köttfärs tisdag fisk och onsdag kyckling osv..
Jag anser det är så tråkigt och man får alltid/ofta samma maträtter varje vecka, detta anser jag är väldigt tråkigt.
och jag gillar att exprementera lite. Alltså hitta nya ideer som inspirerar en att det är kul att laga mat och pröva något nytt.
Så tycker du samma välkommen hit för inspiration. Hoppas du gillar det .
Så detta är mitt kök. litet va..
Kanske ska berätta lite om mig själv först så ni vet vem som står bakom denna blogg.
Annie Heter jag är 20 år och bor i Malmö
just nu pluggar jag till socionom därav bor jag i en studentlägenhet därav litet kök.
Men allt funkar bara man vill.
Där var lite information om mig..
Ha det bra.
/ Annie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0