Tips på en otroligt god potatissallad

 
Nu har jag tänkt att tipsa er om en otroligt god potatissallad.
Jag har själv testat denna men har då glömt att fotografera hur det blev.
Men jag rekomenderar den verkligen!
 
Ingredienser till 4 pers:
Potatissalladen:
800 g potatis
2 st färsklök
1 litet fänkålshuvud
1 knippa rädisor
3 knippor dill
1/2 dl gräslök
rivet skal av en halv citron
salt & peppar
 
Dressningen:
2 äggulor
2 tsk dijongsenap
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
 
Gör så här:
1. Potatissalladen: skala potatisen och koka den, när potatisen är färdig kokt låt den stå och svalna. Skär sedan potatisen i tärningar.
2.  Skär färsk lök, fänkålshuvudet, rädisorna i små bitar och lägg i en stor skål tillsammans med potatisen.
3. Skär även dllen, gräslöken och lägg i skålen med potatissalladen. salta peppra och häll över riven skal av citron.
4. Dressing: Rör ihop äggulorna med senapen, salt och peppar i en separat skål. Tillsätt olivoljan och rapsoljan samt vitlöksklyftan, vitvinsvinäger, socker. Blanda och häll sedan över dressingen över potatissalladen och rör om den.  Sen är det klart :D 
 
Hoppas ni tycker den är lika god som jag tycker att den är :) ! 

Parmaskinka med rostatbröd och skagenröra

 
Ingredienser 4 pers:

4 st rostbröd
Spenatblad
skagenröra
1/2 purjolök
1 pkt Parmaskinka
1 tomat
1 citron
 
Gör så här:

1. rosta brödet i ugnen eller i en brödrost
2. Lägg på bladspenaten på det rostade brödet
3. lägg ungefär 2 msk av skagenröra över 
4. Skala ut tomaten och ta bort kärnhuset och hacka sedan tomaten i små bitar.
5. Skär purjolöken 
6. Lägg över tomatbitarna och purjolöken över mackan.
7. Lägg sedan på parmaskinkan och en citronskiva på. 
 
Sen är det klart :) 
Funkar bra till förrätt eller bara till att ha något enkelt på kvällskvisten !
 
 

Vardagslyx med kotletter

Nu är jag tillbaka igen. Efter långt uppehåll med att inte haft någon lust att blogga alls.
Men har ju iallafall hållt igång med mitt matintresse :)!
Så nu har jag tänkt bjuda er på lite veckolyx :D
 
 
 
 
 
Ingrienser för 4 pers:
5 st potatis
fetaost
spenatblad
lök
 
För köttet:
4 Kotletter
3 dl Matlagningsgrädde
2 dl rapsolja
3 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt/peppar/grillkrydda
(lägg gärna löken i marinaden också för godare resultat)
 
 
Gör så här:

1. Börja med att lägga rapsolja, soja, vitlöksklyfta, honung, salt/peppar/grillkrydda i en plastpåse och lägg sedan ner köttet i denna blandning och låt den vila i kyllskåpet runt 3 timmar (längre desto mer smak)
2. Sätt på ugnen på 200 grader
    Skär upp potatisen på längden så du får ut (runda) skivor. 
3. Lägg potatisskivorna på en plåt och häll på rapsolja och kryddor som du gillar (jag föredrar grillkrydda, salt, peppar samt lite honung). Sätt in i ugnen i ungefär 20 - 25 min.
4.  Ta ur kotletterna ur marinaden och häll över marinaden i en skål. Stek kotletterna och lägg över marinaden lite då och då på för att inte få köttet så torrt när du steker.
     Stek löken som luggit i marinaden
5. När kotletterna är färdiga lägg de på ett uppläggningsfat och häll i marinaden som finns kvar i kastrullen och häll i matlagningsgrädde för att få fram en god sås till köttet :)
6. Ta ut potatisskivorna ur ugnen
7. Skölj spenatbladen och häll i en skål med fetaosten. 
 
Sen klart för att lägga upp :)
Hoppas det smakar bra ! ENJOY ! :D

RSS 2.0