Baconlindrad kyckling

Ingredienser för 2 personer:

2 kyckling file
1 packet bacon
Ris
Broccoli
Blomkål
Kantareller
Grädde
Soja
Peppar/salt/ grillkrydda

Gör så här:

1. Linda in kycklingen i baconen och stoppa den i ugnen på 200 grader i 40 min. Glöm inte peppra och grillkryddan på.
2. Koka upp vatten till riset och lägg ner riset
3. Lägg i kantarellerna i en kastrull och stek dem.
4. Häll sedan på grädden och sojan och låt de koka upp under omrörning




Pasta med kantarellsås

Ingredienser:
Pasta
kantareller
2,5 dl grädde
brokolli
peppar/salt
Gör så här:
1. Koka upp vatten till pastan och lägg ner pastan när det börjar koka
2. ta fram en kastrull och stek kantarellerna i kastrullen.
3. Häll i grädden över kantarellerna, SALTA och PEPPRA
4. koka upp vatten till brokollin
5. Blanda ihop brokollin med kantarellsåsen
6. häll av vattnet på pastan
FINISH ;D

Trix

Hittade lite trix till lättare matlagning, vet dock inte om det fungerar men har tänkt testa ;)
hur man skalar potatis lätt
Hur man knäcker ägg lätt
Hur man gör glass lätt

Fisksoppa

Ingredienser

500 g fisk, gärna lax och marulk
1 knippa dill
1 knippa gräslök
1 st lime
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
mjölk

Gör så här:

1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.

2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.

3. Skär tomater och champinjoner i klyftor,  Fräs upp och lägg åt sidan.

4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.

5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och späd med lite mjölk.

6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.





Bröd

Ingredienser för 16 bullar:
4 dl vatten
4 msk olja
4 krm salt
50 gr= 1 paket jäst
8 dl vetemjöl
Gör så här:
1. sätt ugnen på 250 grader
2. Häll i fingervarmt vatten, olja och salt i en skål. Smula ner jästen och rör om med en träsked
3. Tillsätt 8 dl vetemjöl. tillsätt mer om de behövs.  Fortsätt att arbeta degen tills den släpper ur skålen
4. låt degen jäsa i 15 min under en bakduk
5. knåda degen smidigt på lätt mjölat bakbord
6. rulla ut degen i lägnd. Dela längden i 16 lika bitar. Rulla varje del till en bulle och lägg på ett bakplåtspapper
7. låt det jäsa i 15-20 min på plåten
8. pensla bullarna med 1 ägg
9. Sätt in dem i ugnen i ca. 8 min
10. Ta ut bullarna och låt dem svalna

3 Rätters

Igår gjorde jag 3 rätters :)
Där det bestod av:
Förrätt: Räckcoctail
Huvudrätt: Kotletter, potatishalvor och favoritsåsen
Dessert: Tobleronemousse

Förrätt Ingredienser för 2 pers:
1 mango
1 avokado
1/4 gurka
1/2 rödlök
10 st vinddruvor
170 g Räckor
Dressing:
3 dl Gräddfil
2 vitlöksklyftor
och lite salladskrydda
Gör så här:
1. skär mangon,avokadon, gurkan, rödlöken, vinddruvorna i små bitar och lägg dem i uppläggningsglaset
2. lägg på räckorna
3. pressa vitlöken och häll ner gräddfilen och vitlöken i en skål och krydda lite med salladskrydda
Huvudrätt ingredienser för 2 pers:
2 potatisar
2 kotletter
2,5 dl grädde
1 flaska med favoritsåsen från jensen böfhus
Gör så  här:
1. dela potatisen i halvor och krydda med salt, grillkrydda och olja
2. stoppa in dem i ugnen på 200 grader i ca 45 min
3. Stek kotletterna
4. Blanda grädden och flaskan med favoritsåsen i en kastrull och låt den koka upp (glöm inte rör om)
Dessert ingredienser för 2 pers:
75 gr toblerone
1 ägg
1,5 dl Grädde
Gör så här:
1. hacka chokladen grovt och smält i mikron elr på spisen (rör om så de inte bräns)
2. Tillsätt ägg i chokladen och rör runt
3. Vispa grädden  (ganska löst)
4. Blanda i chokladen i grädden och stoppa in den i kylen ca 3 timmar

RSS 2.0