Fisksoppa
Ingredienser
500 g fisk, gärna lax och marulk
1 knippa dill
1 knippa gräslök
1 st lime
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
mjölk
1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
3. Skär tomater och champinjoner i klyftor, Fräs upp och lägg åt sidan.
4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och späd med lite mjölk.
6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.