Annies favorit
Länge sen jag skrev, har hört många som har varit inne här och kollat,

Roligt att ni kollar in här :)
Tänkte visa min FAVORIT maträtt ;)
jag älskar denna rätt och vill alltid ha den när man är hemma i nässjö ,
lite svårt att göra det här i malmö
Ingredienser:
Potatis
fläskfile
beanässås
tomat
minimajs
sparris
psysalis
passionsfrukt
Gör så här:
1. skala potatisen och låt dem koka
2. stek fläskfilen (så den blir saftig ;)
3. koka upp beanässåsen
4. mossa potatisen (lägg i ett ägg, mjölk) och mixa ihop det
5. ta fram plankorna och olja dem och stoppa in dem i ugnen 200 grader
6. när plankorna varit inne en liten stund tar ut dem och lägg upp potatismoset som i en kvadrat. Stoppa in dem i ugnen
7. Tillsist lägg upp fläskfilen, bearnässåsen och sparrisen, minimajsen, tomaten, psysalis och passionsfrukten
och VARSEGOD och NJUT

Medelhavskyckling
Testade ett nytt recept. Som var väldigt smidigt och enkelt.
Ingredienser:
Kyckling
Champinjoner
Färska Tomater
Mozarella
Lök
Vitlök
Grädde
Salt/peppar
Olja
Serveras med:
Ris
Gör så här:
1. Stek kyckling i olja så den blir genomstek. Salta och peppra
2. Lägg i den hackade löken och pressa i vitlöken
3. Lägg i champinjonerna och tomater
4. Lägg i grädden och även mozarellan
5. Koka riset
Klart :) och jätte gott!!!
Potatis halvor med ryggbiff
Ingredienser:

Potatis
ryggbiff
tzatsiki:
gurka
cream fresh
vitlök
Sallad:
gurka
tomat
sallad
feta ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. skär potatisen i halvor och sätt in dem i en ugnsäkerform och sätt i ugnen i ca 20 -30 min
3. Skiva sedan gurkan och lägg i den i cream freshen och pressa i en vitlök
4. Stek ryggbiffen
5. Blanda ihop salladen :)

Torsk i folie
Ingredienser:

Potatis (2 st per person, skulle jag rekomendera)
Fisk
Purjolök
tomater
olivolja
salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala potatisen och skiva den tunt (går bra att koka potatien innan också så blir det lättare att få den mjuk). Skölj och strimla purjolöken. Skölj och skiva tomaterna.
- Smörj ett stort dubbelvikt ark av folie med olivolja
- Lägg ett lager rå potatis på. Salta och peppra. Gör nästa lager av hälften av purjon.
- Lägg på fisken
- Fördela resten av purjo och sist tomatskivorna.
- Salta och peppra och stänk över lite olivolja eller smör på toppen
- Förslut paketet väl, lägg det i en ugnssäker form och sätt in formen i ugnen i ca 40 minuter.
