Annies favorit

Länge sen jag skrev, har hört många som har varit inne här och kollat,
Roligt att ni kollar in här :)
Tänkte visa min FAVORIT maträtt ;)
jag älskar denna rätt och vill alltid ha den när man är hemma i nässjö ,
lite svårt att göra det här i malmö
Ingredienser:
Potatis
fläskfile
beanässås
tomat
minimajs
sparris
psysalis
passionsfrukt
Gör så här:
1. skala potatisen och låt dem koka
2. stek fläskfilen (så den blir saftig ;)
3. koka upp beanässåsen
4. mossa potatisen (lägg i ett ägg, mjölk) och mixa ihop det
5. ta fram plankorna och olja dem och stoppa in dem i ugnen 200 grader
6. när plankorna varit inne en liten stund tar ut dem och lägg upp potatismoset som i en kvadrat. Stoppa in dem i ugnen
7. Tillsist lägg upp fläskfilen, bearnässåsen och sparrisen, minimajsen, tomaten, psysalis och passionsfrukten
och VARSEGOD och NJUT

Medelhavskyckling

Testade ett nytt recept. Som var väldigt smidigt och enkelt.

Ingredienser:
Kyckling
Champinjoner
Färska Tomater
Mozarella
Lök
Vitlök
Grädde
Salt/peppar
Olja

Serveras med:
Ris

Gör så här:
1. Stek kyckling i olja så den blir genomstek. Salta och peppra
2. Lägg i den hackade löken och pressa i vitlöken
3. Lägg i champinjonerna och tomater
4. Lägg i grädden och även mozarellan
5. Koka riset

Klart :) och jätte gott!!!


Potatis halvor med ryggbiff

Ingredienser:
Potatis
ryggbiff
tzatsiki:
gurka
cream fresh
vitlök
Sallad:
gurka
tomat
sallad
feta ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. skär potatisen i halvor och sätt in dem i en ugnsäkerform och sätt i ugnen i ca 20 -30 min
3. Skiva sedan gurkan och lägg i den i cream freshen och pressa i en vitlök
4. Stek ryggbiffen
5. Blanda ihop salladen :)

Torsk i folie

Ingredienser:
Potatis (2 st per person, skulle jag rekomendera)
Fisk
Purjolök
tomater
olivolja
salt, peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatisen och skiva den tunt (går bra att koka potatien innan också så blir det lättare att få den mjuk). Skölj och strimla purjolöken. Skölj och skiva tomaterna.
  3. Smörj ett stort dubbelvikt ark av folie med olivolja
  4. Lägg ett lager rå potatis på. Salta och peppra. Gör nästa lager av hälften av purjon.
  5. Lägg på fisken
  6. Fördela resten av purjo och sist tomatskivorna.
  7. Salta och peppra och stänk över lite olivolja eller smör på toppen
  8. Förslut paketet väl, lägg det i en ugnssäker form och sätt in formen i ugnen i ca 40 minuter.

 


RSS 2.0